Taaltest politie

Een van de onderdelen van de keuring bij de politie is de taaltest. Deze taaltest bestaat uit de onderdelen lezen, grammatica en woordenschat. Bereid je dus goed voor en bekijk onderstaande video zodat je weet wat je kunt verwachten.

Inhoud


pakket boxen


Waarom moet je de taaltest afleggen?

De politie test je beheersing van de Nederlandse taal, omdat je gedurende je opleiding en werk veel te maken zult krijgen met luister- en schrijfwerk. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het opstellen van een proces verbaal. Tijdens je opleiding en werk zal je hier meer over te weten komen, maar het is belangrijk dat je wel goed bent in taal. De taaltest is dus een belangrijk onderdeel.


Hoe ziet de taaltest eruit?

De taaltest van de politie bestaat drie onderdelen, namelijk begrijpend lezen, grammatica en woordenschat. De taaltest is net als de cognitietest adaptief. Dit betekent dat de taaltest zich aan jouw niveau aanpast. De kans is groot dat je begint met een makkelijke vraag. Naarmate je steeds meer vragen goed beantwoordt, zullen de vragen ook moeilijker worden. Zodra je een vraag fout beantwoord hebt, krijg je weer een makkelijkere vraag. Er is geen optie om terug te gaan naar vorige vragen, dus denk goed na voordat je een antwoord invult. Er is geen tijdsdruk en dus is er voor iedereen voldoende tijd om de test te voltooien.

Tijdens de taaltest krijg je niet te zien of je de vragen goed of fout beantwoord hebt. Als je goed je best blijft doen, zal je vanzelf merken dat de vragen moeilijker beginnen te worden. De taaltest wordt door de meeste mensen ervaren als een moeilijke test. 

Hoe moet ik me voorbereiden?

Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe je je moet voorbereiden op de taaltest van de politie. Kijk bovenstaande video zodat je weet wat je kunt verwachten en daarnaast staat er voldoende oefenmateriaal online dat je kunt aanschaffen om als beste voorbereid te zijn op de taaltest. Ook zijn er veel video’s die je kunt bekijken op YouTube die enorm veel informatie en tips geven. 


 Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de Politietest Coaching. Met de Politietest Coaching kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan 

 

€ 47,-


Politietest Coaching A

+ Politietest Coaching Deel A

+ Politietest Coaching Deel B

+ Alle Bonussen

+ Community

+ Live Support

+ Coaching via mail

+ Mindset Training

+Sporttest Politie

€ 57,-


Politietest Coaching B

+ Politietest Coaching Deel A

+ Politietest Coaching Deel B

+ Alle Bonussen

+ Community

+ Live Support

+ Coaching via mail

+ Mindset Training

+ Sporttest Politie

+ Cognitieve Capaciteitentest