Politie medische keuring afgewezen
11 april 2023 

Politie medische keuring afgewezen

In Nederland moet een aspirant-politiemedewerker een medische keuring ondergaan voordat hij of zij in dienst mag treden. Het doel van deze keuring is om te beoordelen of de kandidaat in staat is om de vereiste taken van een politiemedewerker uit te voeren zonder de gezondheid en veiligheid van zichzelf of anderen in gevaar te brengen. Helaas komt het soms voor dat kandidaten worden afgewezen vanwege medische redenen. In dit artikel bespreken we enkele tips voor kandidaten die zich voorbereiden op een politie medische keuring en bieden we oefenopdrachten aan om hen te helpen hun gezondheid en fitheid te verbeteren.


Inhoudsopgave:


politietest-coaching-programma

Tips politie medische keuring afgewezen

  • Tip 1: Weet wat je kunt verwachten

Voordat je de medische keuring ondergaat, is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten. Er zijn verschillende tests die je kunt verwachten, waaronder visuele tests, gehoortests, tests van de longfunctie, bloedonderzoek, en urineonderzoek. Daarnaast zullen ze ook kijken naar je algemene gezondheid en je fitheid. Zorg ervoor dat je van tevoren goed geïnformeerd bent over de specifieke tests die je kunt verwachten.

  • Tip 2: Bereid je goed voor

Om je optimaal voor te bereiden op de medische keuring, is het belangrijk om voldoende tijd te nemen om je gezondheid en fitheid te verbeteren. Zorg ervoor dat je regelmatig sport en gezond eet om je lichaam in goede conditie te houden. Bovendien is het raadzaam om voldoende te slapen en alcohol en nicotinegebruik te verminderen of te stoppen.

  • Tip 3: Wees eerlijk tijdens de keuring

Een van de belangrijkste dingen tijdens de medische keuring is om eerlijk te zijn over je gezondheid. Als je een medische aandoening hebt of medicijnen gebruikt, is het belangrijk om dit aan te geven. Het is beter om eerlijk te zijn over je gezondheid dan om te proberen iets te verbergen, omdat dit later tot problemen kan leiden.

Oefeningen politie medische keuring

Oefenopdracht 1: Visuele test

Een van de tests die je kunt verwachten tijdens de medische keuring is een visuele test. Bij deze test moet je letters of cijfers lezen vanaf een afstand. Om je visuele vaardigheden te verbeteren, kun je proberen om regelmatig oogtrainingen te doen, zoals het focussen op objecten op verschillende afstanden of het doen van oogoefeningen die je oogspieren versterken.

Oefenopdracht 2: Longfunctietest

Een andere test die je kunt verwachten tijdens de medische keuring is een longfunctietest. Bij deze test moet je diep inademen en vervolgens zo lang mogelijk uitademen in een apparaat dat je longfunctie meet. Om je longfunctie te verbeteren, kun je regelmatig cardio-oefeningen doen, zoals hardlopen of zwemmen, om je longcapaciteit en algehele fitheid te verbeteren.

Oefen dagelijks je gezondheid en fitheid om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de politie medische keuring.

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de Politietest Coaching. Met de Politietest Coaching kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan

€ 47,-


Politietest Coaching A

+ Politietest Coaching Deel A

+ Politietest Coaching Deel B

+ Alle Bonussen

+ Community

+ Live Support

+ Coaching via mail

+ Mindset Training

+Sporttest Politie

€ 57,-


Politietest Coaching B

+ Politietest Coaching Deel A

+ Politietest Coaching Deel B

+ Alle Bonussen

+ Community

+ Live Support

+ Coaching via mail

+ Mindset Training

+ Sporttest Politie

+ Cognitieve Capaciteitentest