Sporttest politie oefenen
09 mei 2023 

Sporttest politie oefenen

Het is geen geheim dat het worden van een politieagent een zeer veeleisende baan is. Om deze reden is het essentieel dat kandidaten die deel willen uitmaken van het politiekorps in staat zijn om fysiek uitdagende taken uit te voeren. De sporttest is daarom een cruciaal onderdeel van het selectieproces voor de politieacademie. In dit artikel geven we tips en oefenopdrachten om je te helpen je voor te bereiden op de sporttest van de politie

politietest-coaching-programma


Tips voor de sporttest van de politie

  1. Begin op tijd: het is belangrijk om op tijd te beginnen met de voorbereiding op de sporttest. Zo kun je in een rustig tempo trainen en ervoor zorgen dat je op de dag van de test in topvorm bent.
  2. Train gericht: De sporttest van de politie bestaat uit verschillende onderdelen. Zorg ervoor dat je traint op alle onderdelen om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden.
  3. Blijf gemotiveerd: het kan moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven tijdens de voorbereiding op de sporttest. Probeer jezelf te motiveren door het doel voor ogen te houden en te denken aan de voordelen van het worden van een politieagent.
  4. Rust is net zo belangrijk als training: zorg ervoor dat je voldoende rust krijgt tussen de trainingen door. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich kan herstellen en sterker kan worden.
  5. Blijf gezond: zorg ervoor dat je gezond eet en voldoende water drinkt tijdens de voorbereiding op de sporttest. Dit zal helpen om je lichaam in topconditie te houden.


Oefeningen sporttest politie

  • Hardlopen: 

De sporttest van de politie vereist dat kandidaten een bepaalde afstand binnen een bepaalde tijd kunnen afleggen. Een oefening die hierbij kan helpen is het trainen van je uithoudingsvermogen. Begin met het hardlopen van korte afstanden en bouw dit geleidelijk uit. Probeer bijvoorbeeld in drie weken tijd je afstand te verhogen van 2 kilometer naar 5 kilometer. Tijdens deze oefening is het belangrijk om jezelf niet te overbelasten en om voldoende rust te nemen tussen de trainingen door.

  • Sit-ups: 

Een ander belangrijk onderdeel van de sporttest van de politie is het kunnen uitvoeren van een bepaald aantal sit-ups binnen een bepaalde tijd. Begin met het trainen van je buikspieren door langzaam te beginnen en geleidelijk aan het aantal herhalingen te verhogen. Begin bijvoorbeeld met 3 sets van 10 herhalingen en verhoog dit naar 3 sets van 20 herhalingen. Het is belangrijk om tijdens deze oefening de juiste techniek te gebruiken en je rug recht te houden.

  • Planken: 

Planken is een goede oefening om je buikspieren en core te versterken. Begin met het planken gedurende 30 seconden en bouw dit geleidelijk op tot 1 minuut. Het is belangrijk om tijdens deze oefening je lichaam in een rechte lijn te houden en je buikspieren aan te spannen.

  • Push-ups: 

Push-ups zijn een goede oefening om je borst-, arm- en rugspieren te versterken. Begin met het uitvoeren van 3 sets van 10 herhalingen en bouw dit geleidelijk op tot 3 sets van 20 herhalingen. Zorg ervoor dat je tijdens deze oefening de juiste techniek gebruikt en je rug recht houdt.


De sporttest van de politie is een cruciaal onderdeel van het selectieproces en het is belangrijk om je hier goed op voor te bereiden. Door op tijd te beginnen, gericht te trainen, gemotiveerd te blijven, voldoende rust te nemen en gezond te blijven, vergroot je de kans op succes. De oefenopdrachten die we hebben besproken kunnen je helpen om je uithoudingsvermogen en kracht te vergroten en de antwoorden op deze opdrachten geven je een idee van hoe je deze oefeningen kunt uitvoeren. Veel succes met de voorbereiding op de sporttest van de politie!


Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de Politietest Coaching. Met de Politietest Coaching kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

€ 47,-


Politietest Coaching A

+ Politietest Coaching Deel A

+ Politietest Coaching Deel B

+ Alle Bonussen

+ Community

+ Live Support

+ Coaching via mail

+ Mindset Training

+Sporttest Politie

€ 57,-


Politietest Coaching B

+ Politietest Coaching Deel A

+ Politietest Coaching Deel B

+ Alle Bonussen

+ Community

+ Live Support

+ Coaching via mail

+ Mindset Training

+ Sporttest Politie

+ Cognitieve Capaciteitentest