Sporttest politie niet gehaald | wat zijn de gevolgen?
12 april 2022 

Sporttest politie niet gehaald | wat zijn de gevolgen?

Is een van je dromen werken bij de politie? Dan moet je eerst nog de sporttest van de politie behalen. Als je jezelf van tevoren goed hebt ingelezen over wat je te wachten staat en wat je allemaal moet doen, dan weet je ook dat je een FMO moet afleggen. FMO (Fysiek Motorisch Onderzoek) staat eigenlijk voor de sporttest van de politie. In de sporttest worden verschillende vaardigheden getest zoals uithoudingsvermogen, kracht, wendbaarheid en je explosiviteit, maar wat gebeurt er als je de sporttest van de politie niet haalt? Krijg je een herkansing of ben je niet geschikt voor bij de politie?

Inhoud

 

pakket boxen

Wat houdt de sporttest van de politie in?

De FMO (Fysiek Motorisch Onderzoek), eigenlijk ook wel de sporttest van de politie genoemd. De sporttest van de politie is een test waarin ze verschillende vaardigheden van je testen. Je uithoudingsvermogen, kracht, wendbaarheid en je explosiviteit zijn belangrijke vaardigheden die je moet bezitten. 


De sporttest wordt gehouden op één van de locaties van de politie. Op deze locatie zal een gymzaal zijn waarin verschillende parcours zijn opgebouwd. Doordat je deze parcours moet uitvoeren worden je fysieke gesteldheid en conditie getest. Deze onderdelen zullen op een bepaald niveau moeten zitten zodat je de sporttest van de politie behaald. Er is een verschil tussen mannen en vrouwen voor de sporttest. Ze lopen wel allebei hetzelfde parcours, maar vrouwen krijgen hiervoor wel meer tijd.

Hieronder vindt je een schema met de daarbij behorende tijden.

 Politieschema tijden testen

Als je tijdens de sporttest deze resultaten niet behaald hebt, ben je helaas niet geslaagd voor de sporttest van de politie.

Is de sporttest van de politie belangrijk?

De sporttest van de politie is enorm belangrijk voor de politie. Hierin controleren ze of je alle vaardigheden beschikt die je moet hebben als je in functie gaat bij de politie. 


Tijdens de sporttest is je conditie ook enorm belangrijk. Niet alleen tijdens je sporttest, maar ook tijdens je functie is je conditie belangrijk. Je krijgt tijdens je functie dagelijks te maken met situaties waarin bepaalde vaardigheden worden geëist. Door dit vind de politie de sporttest dus ook zo belangrijk. Je moet tijdens je functie hulp kunnen bieden aan iemand of iemand kunnen achtervolgen. Als je de sporttest niet kan behalen is de kans klein dat je wel iemand kan beschermen, want de vaardigheden die getest worden tijdens de sporttest gebruik je dan dagelijks tijdens je functie om iemand te beschermen. De politie vindt de sporttest dus wel écht belangrijk.

Politie sporttest

Uitslag van de sporttest

De uitslag van de sporttest is natuurlijk bepalend voor je toekomst bij de politie, maar eerst moet je alle testen hebben uitgevoerd. Je hebt nog een cognitie- en taaltest en een psychologisch onderzoek die je moet uit moet voeren. Je krijgt op de dag van de testen nog je uitslag. Hierin zal dan staan of je het gehaald hebt of niet. De uitslag van de testen krijg je per mail in de vorm van een eindrapport. Het rapport dat je ontvangt is 2 jaar geldig. Zijn alle uitslagen van de testen die je hebt ontvangen positief, dan mag je door naar de volgende ronde van de sollicitatieprocedure. Dit zal dan de medische keuring zijn. 

Sporttest van de politie niet gehaald

Heb je helaas na al je harde werk de sporttest van de politie niet gehaald, omdat je niet snel genoeg was. Wees dan niet getreurd, er komt nog een kans. Misschien was je voor je eigen gevoel niet helemaal fit of voelde je je niet helemaal lekker, maar blijf dan wel positief. Je kan je naar 6 maanden weer aanmelden voor de selectieprocedure van de politie. Het enige nadeel is dat je dan weer opnieuw door het gehele selectieproces moet.

Politie sporttest

Zorg ervoor dat je de volgende keer jezelf beter voorbereid zodat je dan wel de sporttest haalt en je door kan naar het volgende onderdeel van de selectieprocedure. 

 Hoe zorg je ervoor dat je de sporttest van de politie wel behaald?

Een negatief resultaat is niet nodig als je ervoor zorgt dat je op tijd begint met het voorbereiden van de sporttest van de politie. Aan de sporttest beginnen zonder jezelf voor te bereiden is het slechtste idee wat er is. Veel mensen onderschatten de sporttest, maar hebben daar achteraf gezien toch heel veel spijt van. De beste voorbereiding voor de sporttest van de politie is via de PolitieConditieApp. Dit is een app die de politie zelf heeft ontwikkeld waarin een aantal trainingsschema´s staan die je kunt volgen. Door deze trainingsschema´s zal je goed voorbereid zijn voor de sporttest van de politie. Kun je eenmaal training 5 aan van de PolitieConditieApp dan ben je goed voorbereid zegt de politie.

Kijk op internet voor nog meer voorbereidingen en tips voor de sporttest van de politie.


Hieronder vind je nog 10 tips die je helpt bij het voorbereiden voor de sporttest van de politie.

  1. Oefen de coopertest, hiermee kun je goed je eigen conditie meten.
  2. Doe elke dag push- ups. Zoek op het internet de juiste houding aan zodat je de beste uitvoering hebt. Doe zoveel mogelijk push-ups in 2 minuten.
  3. Doe elke dag ook de benodigde sit- ups. Zoek hierbij ook weer de juiste houding op. Doe er weer zoveel mogelijk in 2 minuten.
  4. Zoek een trainingsschema op. Verspreid dan je trainingen over de hele week.
  5. Neem voldoende rust, want je moet niet geblesseerd raken voor de sporttest van de politie.
  6. Blijf trainen. Het kan natuurlijk weleens voorkomen dat je geen zin hebt of je moe bent, maar de trainingen moeten doorgaan, want ander loop je niet op schema.
  7. Schaf de juiste sportkleren aan. Denk hierbij aan hardloopschoenen, trainingspak etc.
  8. Maak gebruik van de PolitieConditieApp.
  9. Kijk online naar recensies van andere die de sporttest al hebben uitgevoerd.
  10. Doe een goede warming-up voordat je begint aan de trainingen zodat je minder snel blessures oploopt.

 

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de Politietest Coaching. Met de Politietest Coaching kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van de politietest onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een politietest en je zult hoger scoren voor alle politietest  onderdelen . Klik hier om verder te gaan

 

€ 47,-


Politietest Coaching A

+ Politietest Coaching Deel A

+ Politietest Coaching Deel B

+ Alle Bonussen

+ Community

+ Live Support

+ Coaching via mail

+ Mindset Training

+Sporttest Politie

€ 57,-


Politietest Coaching B

+ Politietest Coaching Deel A

+ Politietest Coaching Deel B

+ Alle Bonussen

+ Community

+ Live Support

+ Coaching via mail

+ Mindset Training

+ Sporttest Politie

+ Cognitieve Capaciteitentest